Ervaringen van ouders over babymassage

Bij onze beide kinderen heb ik babymassage bij Jet gevolgd, de eerste keer in 2010, de tweede keer in 2013. In alle hectiek en intensiteit van het leven met een pasgeborene, kon ik mijn hart ophalen bij de goede zorg en serene sfeer bij Jet. De kinderen lieten zich gemakkelijk masseren en genieten nog steeds geregeld van een massage.

Margreet


Babymassage bij Jet: Ja fijn! Jet creëert zo’n heerlijke, veilige, warme sfeer. Het voelde altijd heel intiem. Prachtig om deze cursus samen met je baby te doen. Ook omdat je zinvolle handvatten krijgt om in rust en tederheid met je kindje te zijn. En dat is een geweldige oefening. Omdat het heel veel toewijding in het moment vraagt. Dat is welkom in een tijd waarin je het gevoel hebt dat je altijd de situatie drie stappen voor moet zijn.
Fijn was het ook om moeders te ontmoeten die in dezelfde fase zaten. Ik ben zelf niet zo’n type dat eindeloos over mijn kindje praat, dus vond het altijd erg fijn als we wat konden doen. Ik genoot intens van dit uitje van mij en mijn zoontje. Omdat het kindje nog zo klein is, is het soms moeilijk om je af te stemmen op het ritme van hem, dat wisselt dan nog zo. Ik gun nog heel veel ouders een cursus bij Jet. Het is nog steeds het eerste wat ik roep. “Jullie gaan toch wel een cursus doen bij Jet hè?” Jet beleeft veel plezier in het begeleiden van al deze kersverse vaders en moeders. En natuurlijk gun ik het alle baby’s om zo welkom geheten te worden in de wereld.

Lot


Ik heb de cursus babymassage gevolgd, met allebei mijn zoons. Duidelijk dus dat voor mij (lees ons) de cursus zeer waardevol en ook nuttig is geweest! Als vader heb of neem je in de regel minder exclusieve quality time met een pasgeboren baby dan de moeder de eerste maanden; deze cursus bood mij dit letterlijk, maar vooral een unieke wijze van intens contact met mijn kleintjes. Ik leerde van de reacties op de massage, op mijn aanraking; zien hoe je kind gewenning krijgt aan de massages. Met na een paar sessies totale ontspanning, een heerlijk rozige baby als resultaat! Dat beide jongens genoten van de massages was zo duidelijk, dat was natuurlijk het allermooiste en dé reden. Daarnaast was de setting thuis bij Jet perfect, (letterlijk) een warm welkom en een intieme sfeer. Als man (ja, ik was beide keren de enige) was ik net zo welkom, en ik had zeker niet het gevoel dat mijn vrouwelijk medecursisten zich ongemakkelijk voelden, of vice versa. Na afloop van de cursus heb ik nog vrij lang het masseren vol kunnen houden, ook bij ziekte (Wees dan voorzichtig!) of buikkramp hielp het de jongens te kalmeren. Ik kan alle ouders, en de vaders dan in het bijzonder, deze cursus aanraden mits je er welbewust voor kiest: je moet er wel echt tijd in willen en kunnen investeren, anders gaat het simpelweg niet werken: je kind voelt je haast en zal je niet ‘toelaten’.

Pjotr


De babymassage heb ik ervaren als een verwen-moment voor mij en mijn baby. De cursus vond ik ook nuttig, omdat ik thuis niet zo snel de rust en tijd neem om te masseren. Ik heb namelijk meer kinderen. We werden altijd goed verzorgd door Jet met lekkere koffie met opgeklopte melk, en eigen gebakken cake of taart. Er is een fijne huiselijke sfeer bij haar thuis, en voor de baby is het heerlijk om fysieke aandacht te krijgen van zijn moeder of vader. Je kunt je baby helpen zich lekker in z’n lijfje te voelen door de ritmische bewegingen van de massage toe te passen. Ik kon zijn buikje hierdoor wat meer laten ontspannen bij krampjes, en met een rughandgreep het slijm bij verkoudheid wat losmaken. De ochtendjes bij Jet waren hele fijne momenten en ik vergeet de grepen nooit meer. Ik werk naast mijn gezin ook op een kinderdagverblijf in een babygroep waar ik nu ook regelmatig met lavendel olie de voetjes en beentjes van de baby’s masseer.

Margje


Ik heb genoten van de manier waarop Jet de babymassage geeft. Naast de rustige en warme sfeer, waardoor ik (en dus mijn baby) me gemakkelijk kon ontspannen, leerde Jet me in korte tijd om mijn kindje te masseren, ik kon er thuis goed mee aan de slag. Mijn dochtertje vond het heerlijk, sliep na een massage meer ontspannen en ik genoot van het intense contact. Een waardevol moment om zo samen te zijn.

Debora


Met mijn dochtertje van nu net drie jaar oud heb ik een cursus babymassage gevolgd bij Jet de Roode toen ze ongeveer 5 maanden oud was (denk ik?). In een heerlijk warme huiselijke sfeer. De ochtenden heb ik beleefd als zeer gezellig en ontspannen en echt geconcentreerd tijdens het masseren van je eigen babietje. Een tijd lang heb ik thuis mijn dochtertje na de cursus nog gemasseerd. Daarna alleen nog tijdens momenten dat ze wat extra’s nodig had, zoals na een lange reis bijvoorbeeld. Ook mijn andere twee kinderen van nu 4 en 8 heb ik wel eens een massage sessie gegeven als verwenning. Daar gaan ze echt uitgebreid voor liggen. Mijn jongste dochtertje heb ik onlangs een paar keer een gezichtsmassage gegeven na een woedeuitbarsting.
Op de cursus kijk ik terug met een glimlach en de geur van zelfgebakken koek.

Aafke

Ik heb de cursus babymassage bij Jet gevolgd toen mijn baby 8 weken oud was. Samen met een kleine groep andere baby’s genoot mijn kleine man wekelijks van alles wat ons was aangeleerd. We hebben er nu nog steeds profijt van; iedere keer na zijn badje masseer ik hem zoals Jet mij heeft geleerd, waarbij zij ook tips heeft aangereikt hoe je je kindje kunt masseren wanneer hij niet meer netjes stil blijft liggen. Vooral de huiselijke, ontspannen sfeer, het werken met kleine groepen en de wekelijkse heerlijke taart heb ik zeer fijn ervaren.

Nadine


Ik vond het zeker een goede cursus, waarin je de benodigde technieken juist aangeleerd krijgt. Daarnaast vond ik (en vind ik nog steeds) het masseren van mijn kindje een bijzonder momentje, echt iets van ons saampjes. Even één op één. De setting heb ik als fijn ervaren. Waarschijnlijk komt dit doordat ik de cursus Samen Bevallen in dezelfde omgeving heb gevolgd, en we met de moeders uit die groep de massage cursus volgden, het voelde echt als ‘thuiskomen’; ‘gezellig weer naar Jet’. Ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen. Masseren is namelijk een fijne manier om je kindje heerlijk ontspannen te krijgen en door het volgen van de cursus weet je zeker dat je de technieken juist toepast.

Ramona


Babymassage bij Jet was een verwenmomentje voor mijn kindje en mijzelf. Ik kwam binnen in haar warme en knusse huis en kreeg direct een kopje koffie met warme melk en een stukje huisgemaakte taart aangeboden. Genieten! Direct vergat ik dan de stress die ik ervaren had om met mijn kersverse baby en alle toebehoren op tijd bij Jet op de stoep te staan. De babymassage wordt stap-voor-stap uitgelegd, voorgedaan en zelf geoefend, waardoor het heel vanzelfsprekend voelde om zo intens met mijn kindje bezig te zijn. Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren en zou iedere moeder (én vader!) die nog twijfelt willen adviseren: doen, bij Jet! Jet is een geweldige vrouw die precies aanvoelde wat ik nodig had om samen met mijn kindje te kunnen genieten van de massage. Thuis lukte het mij minder goed om een geschikt momentje te vinden voor babymassage, maar bij Jet vonden wij de rust. Een kadootje.

Daniëlla


Ik heb de cursus babymassage als zeer prettig/leerzaam en leuk ervaren. De sfeer bij Jet was erg gemoedelijk. De heerlijke zelfgebakken taart die iedere week op ons stond te wachten bij aankomst was heerlijk. Door het masseren van mijn baby heb ik stapsgewijs het gevoel gekregen mijn kindje steeds beter te leren kennen. Door het intensieve huid op huidcontact leerde ik welke aanrakingen mijn baby als prettig ervaarde, en ook wat hij minder prettig vond. Iedere stap werd goed begeleid door de cursusleidster die uitgebreid de tijd voor ons nam. Ik merkte al heel snel dat mijn baby heerlijk ontspannen raakte door de massage. Thuis heb ik hem ook veel gemasseerd, met name voor het slapengaan. Het masseren had een ontspannende werking, waardoor hij rustiger in slaap viel dan voorheen. Kortom, mijn ervaringen van deze cursus zijn zeer positief.

Inge


Voor ons eerste kindje heeft mijn man de babymassage bij Jet gevolgd. Wat een geweldige manier om vader en baby verder aan elkaar te laten hechten. Ze genoten er samen erg van. Thuis werd ze afwisselend door mij en mijn man gemasseerd en dat deed haar zichtbaar goed. Wat een mooie manier om ons kindje te begeleiden in het aankomen in haar lijfje op aarde. Bij ons tweede kindje, onze zoon, ben ik naar Jet gegaan voor de babymassage. Mijn zoontje kon er zo heerlijk van genieten. Ik ben gewoon doorgegaan met masseren. Hij is inmiddels vier jaar en vraagt me vaak ‘s avonds voor het slapen gaan “marcheren, mama” en “wil je me strijken?” Een heerlijke jongen is het die tijdens het masseren regelmatig in een diepe slaap valt.

Cecilia