Ervaringen van ouders over Samen bevallen:

Ik kan in volle overtuiging zeggen dat ik een andere bevalling zou hebben gehad als wij de cursus niet hadden gedaan. Ik kon met heel veel vertrouwen me overgeven aan wat er komen ging. Omdat ik wist dat Jasper net zo goed was voorbereid als ik, wist ik dat ik op hem kon terugvallen als ik het even niet meer zou weten. Dat gaf heel veel rust. Echt een proces van ons samen, waarin we beiden voorbereid waren op onze rol.
Bewonderenswaardig aan Jet is, dat het een cursus is, die voor iedereen toegankelijk is. Wat je achtergrond ook is, als het om een bevalling gaat, zijn er universele wetten, angsten, onzekerheden, blijdschappen en dus ook voorbereidingen, die voor iedereen gelden. Jet schept veel ruimte voor de meningen van de cursisten. Wij  voelden ons heel welkom en gezien in onze ideeën.
Jasper en Lot

Jet geeft de cursus Samen Bevallen op een heel eigen en professionele manier in een huiselijke sfeer. Het gaf ons veel vertrouwen in de grootste gebeurtenissen van ons leven: de geboorte van onze kinderen. De informatie en de oefeningen hebben ons erg geholpen tijdens de bevalling, om het ook echt samen te kunnen doen. Ik zal het iedereen aanraden om de cursus Samen Bevallen bij Jet te volgen!
Hans en Yvonne

Wij hebben samen met heel veel plezier de cursus Samen Bevallen gevolgd,  omdat het een goed evenwicht is tussen informatie, oefeningen en gezelligheid. Tijdens de cursus, maar ook daarna en zeker in de eerste weken na de bevalling, heb ik heel veel gehad aan de contacten met de andere (aanstaande) ouders. Er komt bij een eerste kindje zo veel over je heen in het begin. Het met elkaar delen, goede raad krijgen en tips uitwisselen waren echt goud in deze periode. Ons eerste kindje is inmiddels zes en we hebben nog steeds contact!  
Erik en Cecilia

De cursus Samen Bevallen was voor ons heel waardevol. Het fijne van de cursus vond ik de gelegenheid om je samen met je partner voor te bereiden op alles wat ging komen: bevalling, lichamelijke veranderingen, moederrol, vaderrol. Mensen zeggen wel eens dat dit ook prima gaat zonder de cursus, maar nu ik deze ervaring heb, denk ik dat de cursus een meerwaarde biedt boven het zelf allemaal uitvinden. Natuurlijk praat je als partners veel met elkaar over de zwangerschap en over het kindje, ook al doe je geen cursus. Toch zijn de cursusmomenten een soort van verdieping van het thema. Je kunt heel concreet feiten over de zwangerschap en bevalling leren, alles wat je dwarszit kun je met anderen bespreken. Je deelt je ervaringen met anderen, die een soortgelijke fase in hun leven meemaken en je raakt geïnspireerd. De sfeer in de cursus is zeer ontspannen, veilig en vertrouwd. Er zijn geen ‘verkeerde’ of ‘correcte’ meningen. De tips die je krijgt, zijn niet te vinden op zwangerschapssites of in een boek.  Kortom het was voor ons de ideale voorbereiding op moederschap en vaderschap. Heel fijn en dus een absolute aanrader!
Maja en Bertus

Ervaringen van ouders over de Herhalingscursus :

De korte Herhalingscursus Samen Bevallen vonden we beiden nuttig. Het was fijn om alle ademhalingsoefeningen weer eens te herhalen, al was de cursus Samen Bevallen voor ons nog helemaal niet zo lang geleden. Je bent nu toch druk met het kindje dat er al is, dus die ene avond in de week dat je even met zijn tweetjes bewust met het aankomende kindje bezig bent, heb ik als fijn ervaren. Even focussen op de aanstaande bevalling, waar je in de waan van de dag niet zo bij stil staat. Ik had dit keer  veel meer last van voorweeën (ontzettend harde buiken) en daar kon ik de ademhalingstechnieken al goed bij gebruiken. Tijdens de bevalling zelf spreekt dit voor zich. Alleen doordat ik de pijn dit keer bewuster meemaakte dan de eerste keer, had ik af en toe wat moeite met het onder controle houden van mijn ademhaling. Gelukkig was daar mijn man, die er telkens weer voor zorgde dat ik het weer oppakte en in het juiste ritme kwam. Kortom, ik zou de cursus Samen Bevallen (en ook de herhalingscursus) aanraden aan iedereen.
Sebastiaan en Ramona

“Wij hebben de herhalingscursus Samen Bevallen als heel nuttig ervaren. Van te voren twijfelde ik of drie keer wel genoeg was, maar het was ruim voldoende om alle technieken weer de revue te laten passeren. Daardoor wisten zowel mijn man als ik op elk moment in de bevalling welke ademhalingstechnieken ik kon inzetten. Hierdoor heb ik steeds een gevoel van controle gehad. Jet had daarnaast nog nieuwe aanvullende tips waar ik tijdens de bevalling ontzettend veel baat bij heb gehad! Aan iedereen aan te raden!”
Elco en Simone

De Herhalingscursus Samen Bevallen is de beste voorbereiding op je tweede of derde kindje! Bewust, maar ook gewoon aards. Een lekker warm nest, waar we elke week naar uitkeken.
Annika en Gregor